Het houdt maar niet op met Paul Michael de Boer

Paul Michael de Boer

Het is inmiddels al weer drie jaar geleden dat Paul uit mijn verhuurde woning vertrekt met achterlating van 8 maanden huurschuld. Maandenlang heeft deze vriendelijke vent mij aan het lijntje gehouden. Er kwam een erfenis aan en hij zou de woning contant van me kopen. Nee de huur kwam echt deze maand op mijn rekening.

Paul is een slimme man. Wanneer hij de woning betrekt doet hij dat goed, hij schildert, maakt zaken netjes, en legt een tijdelijke laminaatvloer in de woning die ik wel mag houden als hij ooit zou mogen vertrekken. Fijn zo’n huurder!

Nadat voor de eerste van de eerste maand dat hij er gaat wonen de huur nog niet binnen is maakt hij gelijk voor twee maanden over. Dat schept vertrouwen.

De derde en vierde maand gaat het ook nog goed, de huur is op tijd binnen. Hij vertelde me dat hij een eigen bedrijf heeft gehad en dat hij sinds kort was aangenomen bij Enexis in de buitendienst. Hij gaat de werkzaamheden die Enexis uitbesteed aan aannemers uitvoeren voor Enexis.

Hij heeft het over de fraaie zakenauto die hij mag uitzoeken en vraagt me advies.

Als het overmaken van de huur voor de vijfde maand niet lukt toon ik begrip, hem kennende wordt dat immers goed en snel weer opgelost.

Vanaf dat moment beginnen de smoezen. Smoezen die ik niet herken want Paul is Aimabel en integer, dus de adviezen uit mijn omgeving om hem harder aan te pakken sla ik in de wind. Je moet vertrouwen hebben in de mens nietwaar?

We zitten inmiddels al in de zesde maand en nog geen geld. Het erfenis verhaal komt op de proppen. Iets met de helft voor het einde van dit jaar en de andere helft eind volgend jaar. En ja, uiteraard blijft hij gewoon huur betalen gedurende deze periode.

Of hij dan al voor de helft de eigenaar is vraagt hij nog. Ik leg hem uit dat dat wel heel erg lastig wordt, en dat begrijpt hij.

Vanaf maand zeven, na talloze gesprekken en beloftes begint het me echt te dagen. Ik wordt verneukt waar ik bij sta door deze ras oplichter!

Vanaf dat moment wordt het grimmig. Ik begin me zorgen te maken. Paul is opeens heel slecht bereikbaar. Wanneer ik hem onaangekondigd op zoek is hij in geen velden of wegen te bekennen. De auto staat er wel. De laptop staat aan op de keukentafel.

Hoe lullig kun je je voelen. Iemand die zich verstopt in de kast terwijl je aan de voor en of achterdeur staat. Dan maar de hele dag wachten tot hij verschijnt? Nee, ik ben het gedoe al meer dan zat. Talloze keren probeer ik het opnieuw. Op die dagen dat ik een poging waag merk ik dat het mijn humeur sterk beïnvloedt.

Uiteindelijk geef ik toe en zet er een incasso bureau op. Probleem met incasso bureaus is echter dat ze vrolijk een paar keer gaan aanbellen waarbij Paul weer opnieuw achter de bank duikt of in de kast gaat zitten. Ondertussen loopt de rekening van het incasso bureau gewoon lekker op.

Geen probleem natuurlijk want uiteindelijk komt dit bij de rekening op van Paul. Maar dan moet hij die natuurlijk wel een keer gaan betalen.

Ze willen hem wel dagvaarden zeggen ze, uiteraard komen daar extra kosten bij. Waaronder een deurwaarder die een aantal keren (tevergeefs) bij Paul aanbelt.

Uiteindelijk zal de eerste dagvaarding uitgereikt worden in de week nadat Paul uit de woning is vertrokken. Een dagvaarding die dus niet gaat aankomen. Ik besluit om hem in te trekken.

Want dat Paul Michael de Boer nimmer gaat betalen ben ik ondertussen wel achter. Ik besluit om het te laten rusten en me er niet langer druk om te maken. Er is ondertussen een nieuwe huurder die wel elke maand huur betaald. Ik heb geen zin meer aan ergernissen over iets wat waarschijnlijk nooit opgelost gaat worden.

De website blijft uiteraard wel bestaan. De domeinnaam paulmichaeldeboer.nl blijft zolang de rekening blijft openstaan in mijn bezit.

Waarom toch weer een verhaal?

De ervaringen met Paul de boer moeten levend gehouden worden. Er melden zich regelmatig mensen die hij heeft bedrogen of aan het bedriegen is.

Het blijkt dat hij nu betrokken is bij hypotheekfunding.com. Een van de mensen die op dit blog heeft gereageerd heeft werkzaamheden voor hem uitgevoerd en krijgt daarvoor niet betaald. Paul is officieel eigenaar van de domeinnaam hypotheekfunding.com.

Volgens ICANN is Paul bereikbaar op het volgende adres, deze gegevens zijn openbaar voor iedereen en te vinden op:

Het bedrijf ‘lijkt’ te zijn gevestigd in Groningen op een chic adres passend bij het financiële wereldje:

Hypotheek Funding BV
zuiderpark 13
9724 AG Groningen
Telefoon: (050) 737 0300
Email: info@hypotheekfunding.com

Uiteraard is het heel goed mogelijk dat zijn partners in dit bedrijf totaal niet op de hoogte zijn van Pauls daden. Vooralsnog ga ik er vanuit dat ze heel goed weten met wie men van doen heeft.
Voor de mensen die van plan zijn in zaken te gaan met Paul is deze blog bedoeld. Begint eer ge begint!!

8 gedachten over “Het houdt maar niet op met Paul Michael de Boer

 1. Ik heb ook werk voor hem gedaan in 2015, toen hij net bezig was met het oprichting van HypotheekFunding. Twee opdrachten voor hem gedaan, waaronder eentje met spoed. Nu ging het niet meteen om een heel groot bedrag, dus ik dacht, dat geld komt wel. Maar inderdaad, daarna de smoesjes. Nee, het geld voor het bedrijf kwam uit Engeland en dat moest door de belastingdienst gecheckt worden etc etc. Inmiddels is het 2016 en krijg ik hem niet te pakken. Heb ervaring met incassobureau, die doen weinig meer dan paar keer brieven sturen en bellen. De enige stap die wat zou kunnen betekenen is de rechtbank, maar dan moet je eerst zelf voor de kosten opdraaien en als je wint, dan moet je nog maar hopen dat er uberhaupt geld in de onderneming zit, anders mag je zelf voor alle kosten opdraaien.

 2. Hoi Kelly,

  Een incasso bureau en de uiteindelijke dreiging van een rechtszaak helpt bij reguliere mensen die een leven hebben en iets hebben te verliezen. Voor iemand als Paul de Boer, zonder vast woon of verblijfadres is het zinloos.

  Een deurwaarder sturen kost je alleen maar geld want meneer is er niet of verbergt zich in de kast.

  Ik heb destijds ook een incasso bureau ingeschakeld maar daarbij al vrij snel op de rem getrapt om te voorkomen dat de kosten zouden oplopen. Recent heb ik zelf de rekening van dit bureau gekregen en betaald. Dat was nog even pijnlijk. Ze hebben uiteindelijk zoals ik al had verwacht niks bereikt met hun acties.

  Deze man is zo notoir onbetrouwbaar, ongelofelijk.

  Ik hoop dat uiteindelijk mensen die met hem te maken krijgen op deze website belanden en de waarschuwing serieus nemen.

 3. Hij heeft mij zoveel beloofd het is een smerig vies mannetje hij rijd in een volvo van de bank hij heeft zelf helemaal niets zoekt vrouwen op internet voor onderdak. Hij houd ook erg graag van roode lippenstift de viespeuk. En van de vrouwtjes te inponeren met allerlei luxe. Hij zit in duiven of doetichem. De viezerik

 4. Пишем и размещаем реалистичные отзывы, о Вашем сайте, Вашем бизнесе,
  вашей компании!!!!!

  Мы размещаем отзывы на Otzovik, Irecommend, Yell, Flamp
  и 99+ площадках
  Статистика говорит, что 72% покупателей
  всегда (!) читают отзывы перед покупкой товара!

  Здравствуйте!
  Как вы считаете, положительные комментарии о вашей компании
  в сети увеличивают ваши продажи?
  Мы уверены, что ваши клиенты интересуются тем, что пишут о вас в сети.
  У нас есть отличное решение для вас – написание и размещение положительных
  упоминаний о вас в интернете.

  Заказать отзывы Вы можете написав на почту praising2018@mail.ru

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *